Τμηματικά συνεχίζονται οι πληρωμές των αναδρομικών που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση και δικαιούνται οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης (30,1 και έως 44 έτη) και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου, το απόγευμα, θα αρχίσει η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 κατ΄ εφαρμογή του ν. 4760/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια πληρωμή (και όχι με τις συντάξεις του Αυγούστου) θα καταβληθούν και οι μηνιαίες αυξήσεις που δικαιούνται οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή επιπροσθέτως θα πιστωθεί όχι μόνο η αύξηση του Αυγούστου αλλά και η αύξηση του Ιουλίου που είχε καθυστερήσει.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, μαζί με τις συντάξεις του Αυγούστου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά από την αναπροσαρμογή ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση στους συνταξιούχους του δημοσίου.

Για την πληρωμή των αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται περισσότερα από τρία κύματα πληρωμών έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς με άλλη πληρωμή θα δοθούν οι αυξήσεις, με άλλη τα αναδρομικά και με άλλη θα πιστωθούν τα χρήματα από τον «καθυστερημένο» επανυπολογισμό των δύσκολων περιπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύσκολες περιπτώσεις επανυπολογισμού, όπως είναι οι συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση και οι διεθνείς, θα μείνουν πίσω για να μην μπλοκάρονται όλες οι καταβολές και θα πληρωθούν με καθυστέρηση το φθινόπωρο.

Στην κατηγορία των παλαιών συνταξιούχων περιλαμβάνονται:

-50.000 παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά. Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ.

-100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης