Τετράμηνη παράταση, στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με την εφαρμογή της να τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, ζητεί με επιστολή τους στους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην επιστολή του το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι η προαναφερόμενη παράταση κρίνεται απαραίτητη για την αποφυγή συνωστισμού στα λογιστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις, συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικά μάλιστα ενόψει της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων, το ΕΒΕΘ επισημαίνει στην επιστολή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υποστηρίζουμε το αίτημα του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, για άμεση προτεραιοποίηση των εμβολιασμών του κλάδου και για εφαρμογή άμεσων μέτρων προστασίας της δουλειάς τους και αποφυγής συνεπειών για τους πελάτες τους-επιχειρήσεις».

Παράλληλα, στην επιστολή του το ΕΒΕΘ υπογραμμίζει ότι συντάσσεται με την εισήγηση του προαναφερόμενου συλλόγου για άμεση έκδοση της σχετικής προβλεπόμενης από τον νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα προβλέπεται η διαδικασία αναστολής των επιπτώσεων και παράτασης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στις περιπτώσεις ασθένειας από κορωνοϊό του λογιστή-φοροτεχνικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης