Παράθυρο ευκαιρίας για όσους έχουν μπλοκαρισμένους λογαριασμούς για χρέη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, 15:11
Παράθυρο ευκαιρίας για όσους έχουν μπλοκαρισμένους λογαριασμούς για χρέη
Τρόπους που θα αίρουν τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων που αποπληρώνουν κανονικά τα χρέη τους εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αυτό προκύπτει από τη συνομιλία του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατά την παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΑΔΕ στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Η προσπάθειά σας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιλή, «κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπ’ όψιν σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, διότι είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να δώσει φόρους ή εισφορές, πόσο μάλλον αν έχει και άλλα χρέη στο Δημόσιο».

Απαντώντας, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Επεξεργαζόμαστε λύσεις και για αυτούς αυτή την περίοδο, για το πώς δηλαδή θα βρούμε έναν τρόπο οι συμπολίτες μας να μπορέσουν σιγά σιγά να ανταποκριθούν, να συμμορφωθούν. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις στις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμά τους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για αυτά, οι οποίες όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα. Αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε αυτή την περίοδο».

Ο κ. Πιτσιλής πρόσθεσε ότι είναι ένας απολογισμός ενός έργου το οποίο συντελέστηκε το 2017 με πάρα πολλές δυσκολίες. Ο βασικός στόχος των εσόδων επετεύχθη και υπερκεράστηκε κιόλας.

Όπως είπε, «είχαμε πολλές επιτυχίες σε επιμέρους τομείς, υπήρξαν όμως και τομείς που θα θέλαμε να πάμε καλύτερα. Πάντα θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα, πάντα θέλουμε η προηγούμενη χρονιά να είναι αφετηρία για μία καλύτερη χρονιά. Και σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε και λύσεις για όλους αυτούς που υποφέρουν από την παρατεταμένη κρίση και να τους βοηθήσουμε να περάσουν στο επόμενο βήμα και να επιτύχουμε σιγά σιγά όλοι μαζί την ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα μας».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Γεράσιμος Μπαλαούρας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ Χρήστος Κωτσόγιαννης και Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης Εμμανουέλα Τρούλη και Πρόδρομος Βλάμης και η διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΑΑΔΕ Μαρίνα Κολυβουδιάκου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, 15:22