Ισχυρό ενδιαφέρον από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί για τη συμμετοχή τους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης με στόχο την ένταξη τους στη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr (για δικηγόρους) και oe-e.gr (για λογιστές-φοροτεχνικούς) μέχρι και τις 30/7/2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί επιτυχώς πάνω από 2.000 αιτήσεις δικηγόρων, ενώ, λόγω του τεράστιου αριθμών επισκεπτών στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε χθες προσωρινά εκτός λειτουργίας και επαναλειτούργησε στις 14:00 μμ.

Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν επιλύθηκαν άμεσα και ήδη μέσα σε 24 ώρες έχουν υποβληθεί πάνω από 700 αιτήσεις λογιστών-φοροτεχνικών.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη φάση εκπαίδευσης-πιστοποίησης πρόκειται να συμμετάσχουν 180 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης. Για τη συμμετοχή τους τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και

β) λογιστές-φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης