Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα καταβληθούν μία σειρά από επιδόματα και παροχές, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Αναλυτικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν εφέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η εφετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο εφετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος και πραγματοποιείται, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

– Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

– Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

– Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

– Το επίδομα στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης