Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται πλέον η πρόταση των τραπεζών για την ελάφρυνση των δανειοληπτών και έως το Σάββατο που μιλά στη Βουλή ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση θα ήθελε να γίνουν οι ανακοινώσεις εξειδίκευσης των δράσεων.
Ωστόσο οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε όλα και η επόμενη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με τις τράπεζες τοποθετείται στις αρχές του νέου χρόνου.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών ανάλυσαν τις προτάσεις τους στον ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα σε σχετική συνάντηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο περιθώριο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής,  ο κ. Σταϊκούρας είπε χαρακτηριστικά: ««Επι δύο ώρες μπινελικονόμασταν»!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και έσπευσε να τονίσει ότι ο ίδιος είναι «ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους» Και πρόσθεσε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με το προωθούμενο σχέδιο «σώζουμε κάποιους», επισημαίνονται ότι είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες «περίπου 30.000».
Και ανέφερε ότι συνεχίζει να πιέζει ώστε οι τραπεζίτες να γίνουν «εμπροσθοβαρώς πιο ενεργοί».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τέλος, ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα γίνει η επόμενη συνάντηση ενώ σημείωσε ότι επίδομα 600 ευρώ θα πάρουν μόνο οι ένστολοι αστυνομικοί και στελέχη του λιμενικού σώματος ενώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα λάβουν επιδόματα εκτός έδρας και νυχτερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση των τραπεζών έχει υποβληθεί και στον Μηχανισμό Σταθερότητας από τον οποίο έλαβε και το «πράσινο φως» για την υποβολή της στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες περιλαμβάνει αύξηση των επιτοκίων για τις καταθέσεις, μείωση των προμηθειών για σειρά από τραπεζικές πράξεις και εργασίες αλλά και την επιδότηση του επιτοκίου των δανείων ώστε να συγκρατηθεί η αύξηση των δόσεων για τους ευάλωτους τουλάχιστον δανειολήπτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης