ΟΑΕΔ: Τα πέντε μέτρα στήριξης που υλοποιεί ο Οργανισμός για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, 12:42
ΟΑΕΔ: Τα πέντε μέτρα στήριξης που υλοποιεί ο Οργανισμός για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από τον ΟΑΕΔ έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Πέντε συγκεκριμένα μέτρα υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα:

1. Όλοι όσοι έχασαν τη δουλειά τους επειδή η επιχείρηση στην οποία δούλευαν καταστράφηκε μερικώς ή ολικώς από την πυρκαγιά παίρνουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ. Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται στην ειδική πλατφόρμα που έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα.

2. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά αλλά έκλεισαν λόγω έλλειψης αντικειμένου μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας για τρεις μήνες.

3. Για όσους γραφτούν στο Μητρώο Ανέργων και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας θα λάβουν 1.996 ευρώ, το ελάχιστο επίδομα για 5 μήνες. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι νωρίς να υπολογιστεί.

4. Ανανεώθηκαν αυτόματα όλες οι κάρτες ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ από την περιοχή της Εύβοιας. Για όλους τους επιδοτούμενους άνεργους στους δύο δήμους της βόρειας Εύβοιας που έπρεπε να δηλώσουν παρουσία εντός Αυγούστου ανανεώθηκε αυτόματα.

5. Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού οι διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα των δύο δήμων της Εύβοιας που επλήγησαν από τη φωτιά από 6 γίνονται 12. Πρόκειται για 130 καταλύματα, σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, 12:44