Απίστευτη «μάχη» για την αποφυγή των ποινών που συνεπάγεται η μη έκδοση αποδείξεων έδωσε ο ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Πάρο, προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί.

Βεβαίως, η «καμπάνα» αναμένεται πλέον ιδιαιτέρως βαριά με βάση την κείμενη νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην Πάρο, στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ.

Η επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» στο παλιό λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο αντιμετωπίζει την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου

Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφενός για να μην γίνεται γνωστός ο λόγος που έκλεισε το μαγαζί και αφετέρου για να μπορεί να ξανανοίξει πριν την πάροδο του 48ώρου. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν στελέχη της ΑΑΔΕ.

Για να επανατοποθετηθεί όμως η κορδέλα σφράγισης του καταστήματος ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου. Αστυνομικό κλιμάκιο έσπευσε στο λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο και η κορδέλα επανατοποθετήθηκε.

Ο ιδιοκτήτης όμως και πάλι δεν κάμφθηκε.

Μόλις το κλιμάκιο αποχώρησε, σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής».

Μπορεί να φοροδιαφεύγει κάποιος αλλά πιο σημαντική είναι η… φήμη της επιχείρησης.

Ο «ανυπάκουος» επιχειρηματίας θα έλθει όμως, αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.

Οι επιθέσεις επαγγελματιών του Τουρισμού, κυρίως, στους Ράμπο του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ πήραν διαστάσεις εφέτος και βεβαίως προκάλεσαν άμεση αντίδραση της πολιτείας, που με ειδικές διατάξεις αυστηροποίησε τις ποινέςΟ νόμος εκτός του ότι είναι σαφής εφαρμόζεται απαρέγκλιτα γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Οι επιθέσεις επαγγελματιών του Τουρισμού, κυρίως, στους Ράμπο του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ πήραν διαστάσεις εφέτος και βεβαίως προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της πολιτείας, που με ειδικές διατάξεις αυστηροποίησε τις ποινές.

Αποτέλεσμα η επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» στο παλιό λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.
Ο δε ιδιοκτήτης ποινικές εμπλοκές και δικαστήρια. Μάλιστα, άλλοι επαγγελματίες στη Νάουσα της Πάρου σχολίαζαν ότι τώρα που τον έπιασαν το παιχνίδι έχει… παιχτεί.
Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε και το λουκέτο δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί τόσο πολύ.

Άλλοι πάλι ασκούσαν κριτική στην ανεξάρτητη αρχή για τις ημέρες που αποφασίστηκε να σφραγιστεί η ταβέρνα. «Δεν έχει καμία σχέση ο τζίρος που κάνει αρχές της εβδομάδας με αυτόν του Σαββατοκύριακου» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Σε άλλη περίπτωση στην ταβέρνα Σπηλιά της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις αξίας 24.000 ευρώ αν και είχε πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών.

Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής που κάνει το δρομολόγιο Καβάλας – Θάσου όπου και εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, σε έλεγχο που έγινε στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα που δεν είχε κόψει αποδείξεις 16.400 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης