Νέες ανείσπρακτες φορολογικές οφειλές ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ προστέθηκαν στα βιβλία της εφορίας τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης αυξήθηκε ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις, αλλά μειώθηκε ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– οι νέες φορολογικές οφειλές που προστέθηκαν στα βιβλία της εφορίας τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 3,599 δις ευρώ έναντι 2,979 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο (αύξηση 620 εκατ ευρώ)

– το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο οφειλών προς το δημόσιο ανήλθε τον Σεπτέμβριο στα 106,2 δισ. ευρώ έναντι 105,6 δις ευρώ τον Αύγουστο (αύξηση 600 εκατ. ευρώ)

-ο αριθμός των φορολογούμενων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανέρχεται σε 3,86 εκατ. έναντι 3,99 που ήταν τον Αύγουστο. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πολλοί φορολογούμενοι προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους με βάση τις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και ανήλθαν τον Σεπτέμβριο σε 1.286.515 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6.672.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης