Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως μία νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επόμενη χρονιά, είναι πολύ πιθανή.

Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι πιθανό να έρθει μετά τον Μάιο, ενώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης είναι επίσης η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμα, μέσα στον μήνα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε αλλαγές για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη φορολοταρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για τα κίνητρα συλλογής e-αποδείξεων, ο υπουργός απάντησε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. «Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», είπε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Ακόμα, ο Σταϊκούρας δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ και ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, ενώ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την 4η αξιολόγηση.

Σχετικά με τις κατασχέσεις, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πλειστηριασμούς για τους «μπαταχτσήδες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης