Ινστιτούτο Bruegel: Εις βάρος της χώρας η μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 17:59
Ινστιτούτο Bruegel: Εις βάρος της χώρας η μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων
Το αίτημα της Ελλάδας για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων θα λειτουργήσει τόσο σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας όσο και σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους επενδυτές δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Ντάρβας μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

«Κατά την άποψή μου η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Επίσης είναι σημαντική από άποψη δικαίου. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε διαφορετικό πλαίσιο από ό,τι οι παλαιότεροι» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ζολτ Ντάρβας και συμπλήρωσε:

«Γενικότερα αν η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευθεί τόσο νωρίς πάνω σε ό,τι έχει συμφωνήσει λίγους μήνες πριν δίνει την εντύπωση στους ξένους επενδυτές και στις αγορές ότι αυτή η χώρα μπορεί να μην είναι σοβαρή.

Οπότε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σου λένε ‘ας είμαστε προσεκτικοί, ας περιμένουμε να δούμε τί πραγματικά θα κάνει η χώρα. Δεν θα συμβούλευα λοιπόν να ζητηθεί η ακύρωση της μεταρρύθμισης αυτής. Γνωρίζω ότι περικοπές είναι πολύ επώδυνες αλλά κατά την άποψή μου δυστυχώς είναι απαραίτητες».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 18:01