Οι επαγγελματίες ζητούν περαιτέρω βελτίωση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 18:29
Οι επαγγελματίες ζητούν περαιτέρω βελτίωση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό
Η μέχρι στιγμής εφαρμογή του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, οι δυσκολίες που έχουν διαπιστωθεί και η ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του προς όφελος της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν εκτενώς στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, παρουσία και του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, οι ομιλητές τόνισαν την σπουδαιότητα που έχει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός για χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία όπως το εξαιρετικά υψηλό ιδιωτικό χρέος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα μεγάλα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, είχαν ως αποτέλεσμα μείωση του ΑΕΠ που μόνο σε συνθήκες πολέμου συναντάται.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι για την υπαγωγή τους στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και επεσήμανε στον ειδικό γραμματέα την ανάγκη επίλυσης τους από την Πολιτεία, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι έχουν γίνει ήδη βελτιώσεις ενώ διευκρίνισε ότι οι αστοχίες και τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την αρχική διαδικασία προέκυψαν μετά από τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των θεσμών.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα κ. Μάκης Ολυμπίτης, ενώ κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής είχαν υπαχθεί στον Εξωδικαστικό 300 οφειλέτες, μετά τις βελτιωτικές αλλαγές έχουν μπει στη ρύθμιση σε έναν μήνα 200 οφειλέτες.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας τόνισε την ανάγκη στήριξης του Εξωδικαστικού Μηχανισμού από τις τράπεζες αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική την εκδήλωση καθώς συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 18:29