Φοροελαφρύνσεις και κοινωνική στήριξη εξατάζει τώρα η κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 17:01
Φοροελαφρύνσεις και κοινωνική στήριξη εξατάζει τώρα η κυβέρνηση
Νέα φάση για την οικονομία και την Κοινωνία , χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον τερματισμό του τρίτου μνημονίου.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε (Real Fm) , ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος , επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός «θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με αφορμή την πρώτη μέρα της εξόδου από το πρόγραμμα», εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν μεγάλη διαφορά και προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και εκτεταμένες πολιτικές κοινωνικής στήριξης.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

• Τελευταία μέρα σήμερα καθώς εκπνέει το πρόγραμμα του ESM και περνάμε σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Ο ΠΘ θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με αφορμή την πρώτη μέρα της εξόδου από το πρόγραμμα.

• Με την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας αυτό που πλέον παρακολουθείται από τους θεσμούς δεν είναι τα μέσα δηλαδή οι πολιτικές για την επίτευξη των στόχων αλλά οι στόχοι καθ' αυτοί δηλαδή η επίτευξη του 3,5% του πλεονάσματος.

• Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι για τα επόμενα χρόνια δημιουργείται ένας αρκετά μεγάλος δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί από την κρίση των προηγούμενων ετών.

• Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα επίπεδα του 2006-2007. Θα πρέπει να αποδείξουμε, στις αγορές πια, ότι θα συνεχίσουμε τη συνετή δημοσιονομική πολιτική και δε θα θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

• Οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν πολύ μεγάλη διαφορά. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχει πια η δυνατότητα για μια λελογισμένη δημοσιονομική επέκταση δηλαδή για φοροελαφρύνσεις και πιο εκτεταμένες πολιτικές κοινωνικής στήριξης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 17:04