«Με βάση την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 χάνει σε δυναμική. Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο εμφανές αν συνυπολογιστεί η προς τα άνω αναθεώρηση της επίδοσης του πρώτου τριμήνου. Το φρενάρισμα αυτό οφείλεται στην αρνητική συνεισφορά που είχαν οι επενδύσεις στην αύξηση του ΑΕΠ».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής Φίλιππος Σαχινίδης, προσθέτοντας πως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχει επισημάνει το Κίνημα Αλλαγής, η εξέλιξη αυτή είναι άλλο ένα καμπανάκι ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση για τη δημιουργία υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, λειτουργεί αρνητικά στην πραγματοποίηση επενδύσεων και περιορίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

»Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει δέσμια των ιδεοληπτικών προσεγγίσεών της γύρω από την υπερφορολόγηση αλλά και της συνεισφοράς που μπορεί να έχουν οι ιδιωτικές επενδύσεις στο πέρασμα σε βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο υψηλότερο θα είναι το τίμημα που θα πληρώνει η χώρα σε χαμένο ΑΕΠ και σε χαμένες θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης