Εντός του επόμενου 10ημέρου η ΑΑΔΕ θα θέσει σε εφαρμογή την πλατφόρμα για την καταβολή φόρων κι άλλων οφειλών με κάρτες.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση από την ΑΑΔΕ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-η πληρωμή των βεβαιωμένων στις εφορίες ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) μπορεί να γίνεται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr).

-Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑ.Σ. Α.Ε.. Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειάς της.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποπληρώσουν τις φορολογικές τους οφειλές σε άτοκες δόσεις οφείλουν να επιλέξουν για την εξόφληση τη χρήση πιστωτικών καρτών και τα ιντερνετικά δίκτυα τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να εξοφλήσουν οποιαδήποτε φορολογική οφειλή σε έως 12 άτοκες δόσεις. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υπάρχει επαρκές πιστωτικό όριο στην κάρτα του φορολογουμένου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης