Δικαίωση απολυμένων για δεδουλευμένα-αποζημίωση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 18:41
Δικαίωση απολυμένων για δεδουλευμένα-αποζημίωση
«Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του (5568/2017) δικαίωσε δύο εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές επτά μηνών και αποζημίωση απόλυσης από την εργοδότρια εταιρεία τους» αναφέρει σε μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή βασιζόμενο στο άρθρο 56 του νόμου 4487/2017, που ορίζει ότι η ουσιώδης καθυστέρηση καταβολής αποδοχών συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μεταστρέφει τη μέχρι πρόσφατα κρατούσα νομολογία, δε θα μπορούσε να εκδοθεί, αν δεν είχαμε ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, τον Αύγουστο του 2017.

Εκεί ορίσαμε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει την ουσιώδη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών του ως απόλυση και να λάβει αποζημίωση» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Ενισχύουμε την προστασία των εργαζομένων απέναντι σε πρακτικές απλήρωτης εργασίας κι αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη» καταλήγει η υπουργός Εργασίας, στο μήνυμά της στο facebook.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 18:41