Πρόστιμο 1500 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα και όσοι επαγγελματίες έχουν προμηθευτεί POS και με όποια κόλπα και δικαιολογίες αποτρέπουν την χρήση τους από τους καταναλωτές.

Για να γλυτώσουν το πρόστιμο θα πρέπει να προσκομίζουν τα χαρτάκια που βγάζουν τα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, με βάση τα οποία θα αποδεικνύεται η χρήση τους και μάλιστα σταθερά από μήνα σε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σχετική υπουργική απόφαση, η οποία σήμερα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και συνεπώς τέθηκε σε ισχύ.

Ειδικότερα, με τη δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης σήμερα στο ΦΕΚ, η διάταξη αλλάζει και εφεξής «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα».

Τέλος το υπουργείο προτρέπει τους καταναλωτές να προβαίνουν άμεσα ακόμη και σε ανώνυμες καταγγελίες, ώστε να διενεργούνται άμεσα στοχευμένοι έλεγχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποχρεωτικής προμήθειας των ειδικών μηχανημάτων έληξε στις 31 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης