Συνάντηση με θέμα τον κατώτατο μισθό θα έχει την Τετάρτη το πρωί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα του επανακαθορισμού του κατώτατου μισθού “δεν είναι υπό διαπραγμάτευση” από πλευράς κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που θα κάνει η ελληνική πλευρά θα είναι να “ενημερώσει” τους θεσμούς σε σχέση με τις “διαδικασίες” που θα τηρηθούν για τον καθορισμό του νέου κατώτατου, αλλά και για τα συμπεράσματα του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με το εν λόγω πόρισμα, συνίσταται αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5% έως 10%.

Η απόφαση, ωστόσο, για το ύψος της αύξησης, είναι “αρμοδιότητα” του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, φέρονται να τάσσονται υπέρ μίας “λελογισμένης” αύξησης, ενώ έχουν σοβαρότατες ενστάσεις για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου είναι μία ιστορία συμφωνημένη με τους θεσμούς από τον Σεπτέμβριο» ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης