Τη διαφωνία της με το νέο σύστημα αξιολόγησης των εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ που προωθεί η διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ( ΠΟΕ Δ.Ο.Υ) σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ειρήνη Υφαντή, το σύστημα αυτό είναι «ελλιπές, ασαφές και άδικο» παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία διαφωνεί με αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΟΕ Δ.Ο.Υ, όπως γνωστοποιήθηκε,έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά τους συστήματος αξιολόγησης,ενώ αναφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες απέχουν σε ποσοστό άνω του 90% από τη σχετική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ, το νέο σύστημα δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια-δείκτες επί τη βάσει των οποίων θα πραγματοποιείται, όχι μόνο ο επιμερισμός των στόχων σε κάθε τμήμα, αλλά και η ανάθεση προσωπικών-ατομικών στόχων σε κάθε υπάλληλο, και δεν προβλέπει διακρίσεις και διαβαθμίσεις ανάμεσα σε εύκολους, μέτριας δυσκολίας και υψηλής δυσκολίας στόχους, ώστε οι υπάλληλοι να αξιολογούνται δίκαια και αντικειμενικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης