Απέλπιδα προσπάθεια της ΑΑΔΕ να μην παραγραφούν όλες οι υποθέσεις του 2006

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:43
Απέλπιδα προσπάθεια της ΑΑΔΕ να μην παραγραφούν όλες οι υποθέσεις του 2006
Οδηγίες στις φοροελεγκτικές Αρχές για τον έλεγχο κατά προτεραιότητα υποθέσεων από τη χρήση 2006 και μετά, στις οποίες έχουν βρεθεί συμπληρωματικά στοιχεία και δικαιολογούν την παράτασης της παραγραφής τους σε δεκαετία, δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το πότε οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό συνιστούν συμπληρωματικό στοιχείο του ελέγχου και δικαιολογούν την παράταση της παραγραφής σε δεκαετία.

Κάτι που δεν ισχύει για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εσωτερικό για τους οποίους βάσει της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έπρεπε να ήταν ενήμερες οι φορολογικές αρχές εντός της κανονικής προθεσμίας παραγραφής.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν θεωρούνται συμπληρωματικά στοιχεία του ελέγχου και έτσι δεν δικαιολογούν την παράταση του χρόνου παραγραφής σε δεκαετία στοιχεία που αφορούν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών στην αλλοδαπή που δείχνουν ότι τροφοδοτήθηκαν από λογαριασμούς της ημεδαπής (εξερχόμενο έμβασμα) ή τροφοδότησαν λογαριασμούς της ημεδαπής (εισερχόμενο έμβασμα). Και αυτό, καθώς θεωρείται ότι τα στοιχεία αυτά όφειλαν να γνωρίζουν και να έχουν λάβει υπόψη τους οι φορολογικές αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:45