Εννέα επιστημονικοί φορείς της χώρας, με ανοικτή επιστολή τους, διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το χορήγημα των 400 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο έλαβαν μόλις 44.258 επιστήμονες επί συνόλου 120.000 και μόλις 17,7 εκατ. ευρώ, από τα 67 εκατ. που βρίσκονται στο αποθεματικό τους.

Με την ίδια επιστολή, καλούν το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα νέα κοινή υπουργική απόφαση, «με την οποία θα απαλείφει τους πρωτόγνωρους για καταβολή χορηγήματος/επιδόματος όρους (πτώση τζίρου 20%, οικογενειακό επίδομα) έτσι ώστε το χορήγημα του ειδικού λογαριασμού του ΟΑΕΔ που σχηματίστηκε αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων να το λάβουν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη με αύξουσα σειρά συνολικού ατομικού εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού κατά τα αρχικώς υπεσχημένα, πλέον των όσων ήδη το έχουν λάβει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, στην επιστολή τους υπογραμμίζουν, ότι «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστά σοβαρή προσβολή της κυβέρνησης απέναντι στους επιστήμονες της χώρας, απαξίωση του ρόλου τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι:

Γεώργιος Στασινός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Κωνσταντίνος Κόλλιας

Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Αθανάσιος Δεβλιώτης

Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Σπυρίδων Μάμαλης

Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Γεώργιος Ρούσκας

Συντονιστικής Επιτροπής

Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

Νικόλαος Αντωνίου (α.α ο αντιπρόεδρος)

Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

Αθηνά Τραχήλη

Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης