Ανοίγει, πιθανόν σήμερα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για το επίδομα που ξεκινά από τα 500 και μπορεί να φθάσει τις 4.000 ευρώ.

Η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις καταβολής της ενίσχυσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα αφορά σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο λόγω πανδημίας με τη διορία για την υποβολή αιτήσεων να είναι έως την 1η Ιουνίου 2021. 

Από τις 100.000, περίπου 10.800 δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου.

Οι υπόλοιπες αφορούν τους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους και τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους ανεστάλη η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι από το εν λόγω μέτρο στήριξης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Τα ποσά για κάθε κατηγορία επιχείρησης

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές όλο τον Απρίλιο θα λάβουν ενισχυμένη αποζημίωση ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που διαθέτουν.

Ειδικότερα θα δοθούν:

– 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους.

– 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους.

– 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

Αυτή η αποζημίωση:

-είναι μη επιστρεπτέα,

-είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων,

-δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά,

-δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η καταβολή αναμένεται να γίνει εντός Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης