Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ειδοποίηση των νέων δικαιούχων του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή» για την επιδότηση αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών.

Πρόκειται για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους – επιλαχόντες, που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ ότι μπαίνουν στο πρόγραμμα του «Αλλάζω συσκευή». Για τους νέους δικαιούχους, ο προϋπολογισμός από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενισχύθηκε κατά 140 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχικοί δικαιούχοι του προγράμματος έχουν προθεσμία να κάνουν χρήση του voucher του «Αλλάζω συσκευή« μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 15/11 θα πρέπει να έχουν παραδώσει την παλιά -προς αντικατάσταση- συσκευή.

Επιδότηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών από 30 έως 50%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, η επιδότηση θα είναι ύψους από 30% μέχρι και 50% για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν κάποια δικαιολογητικά για τις αιτήσεις τους. Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του Taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Μέχρι τρεις ηλεκτρικές συσκευές το κάθε νοικοκυριό

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη).

Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας, με πρόσθετη μοριοδότηση για  μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης