«Αύριο κλείνει ένας κύκλος μνημονίων. Είμαστε περήφανοι που καταφέρνουμε να βγάζουμε την Ελλάδα μπροστά, χωρίς κινδυνολόγους, πατριδοκάπηλους και άλλους καιροσκόπους, που θέλουν να επενδύσουν στη καταστροφολογία».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής και ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με την επικερδή απασχόληση των Εξαρτώμενων Μελών Διπλωματικών Αποστολών και Προξενικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Σγουρίδη, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι είναι εκτεθιμένη, γιατί, όπως υποστήριξε, αποδείχτηκε πως έγιναν ανταλλάγματα για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, καθώς μπήκαν στην ίδια ζυγαριά τα εθνικά θέματα και το ελληνικό χρέος.

Η κύρωση της συμφωνίας εγκρίθηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία επί της αρχής, με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Δεκτές κατά πλειοψηφία έγιναν και οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο και προβλέπουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Την παράταση για επιπλέον έξι μήνες και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2018 της δυνατότητας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και τη διατήρηση του ακατάσχετου της εταιρίας “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ΑΒΕΕ”.

– Τον περιορισμό κατά δύο μήνες -από έξι γίνεται τέσσερις- της προθεσμίας έκδοσης της ΚΥΑ σχετικά με τον καθορισμό της διαδικασίας των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την εγκατάσταση έργων και δραστηριοτήτων “Συστημάτων Περιβαλλοντικών Υποδομών”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, κάνοντας λόγο για “φιλί ζωής” στην εταιρεία, η οποία, όπως είπε, έχει την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου.

«Τα Εθνικά Αμυντικά Συστήματα δεν παρελήφθησαν από αυτήν την κυβέρνηση σε ανάκαμψη. Παρελήφθησαν σε κακά χάλια, με χρέη, οφειλές, ανεκτέλεστες συμβάσεις ακόμα και 12 ετών, χωρίς ταμειακά αποθέματα και με τεράστια χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης