Η ιταλική τράπεζα UniCredit επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, αφού τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προσδοκίες στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της ανάκαμψης των εσόδων, καθώς η Ευρώπη χαλάρωσε τους περιορισμούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού το καλοκαίρι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα δήλωσε πως τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 680 εκατ. ευρώ έναντι μέσων εκτιμήσεων για 334 εκατ. ευρώ, που ήταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υποκείμενα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των δημοσιευμένων κερδών και η UniCredit δήλωσε πως είναι σε σωστή τροχιά για να πετύχει τον στόχο των καθαρών κερδών 0,8 δισ. ευρώ φέτος και μεταξύ 3-3,5 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος.

Αν και μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα έσοδα αυξήθηκαν 4,4% σε τριμηνιαία βάση, κυρίως χάρη στην άνοδο των εσόδων από τη διαπραγμάτευση και στην ανάκαμψης των προμηθειών, καθώς ενισχύθηκε η εμπορική δραστηριότητα στις βασικές αγορές της τράπεζας, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης