"Τρέμουν" οι παρασκευαστές του σκωτσέζικου ουίσκι Brexit χωρίς συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:22
"Τρέμουν" οι παρασκευαστές του σκωτσέζικου ουίσκι Brexit χωρίς συμφωνία
Οι παρασκευαστές του σκωτσέζικου ουίσκι, του μεγαλύτερου εξαγώγιμου προϊόντος της Βρετανίας από τον χώρο των ποτών και των τροφίμων, ανακοίνωσαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη οι βουλευτές να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς ώστε να αποφευχθεί μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Με το βρετανικό κοινοβούλιο να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, τα λόμπις των επιχειρήσεων έχουν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να αποφύγει το χάος που θα προκληθεί αν στις 29 Μαρτίου η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος.

«Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση και οι βουλευτές να συνεργαστούν με εποικοδομητικό τρόπο και να βρουν γρήγορα μια δίοδο που θα παρέχει σαφήνεια για τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους και θα αποφεύγει το Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Σκωτσέζικου Ουίσκι.

Οι εξαγωγές του ουίσκι ανήλθαν το 2017 σε 4,5 δισ στερλίνες, το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του κλάδου των τροφίμων και των ποτών πριν από τον σολωμό, την σοκολάτα και το τυρί.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:22