Η Total ανακοίνωσε την Τρίτη μια τεράστια πτώση στα κέρδη για ολόκληρο το 2020, μετά από μια ταραχώδη χρονιά κατά την οποία οι τιμές πετρελαίου κατέρρευσαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το καθαρά κέρδη για το 2020 ανήλθαν στα 4,06 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 3,86 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv. Πρόκειται για πτώση 66% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τα 11,8 δισ. δισ. δολάρια του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Total σημείωσε επίσης καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,1 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 0,8% μέχρι στιγμής για φέτος, έχοντας σημειώσει’βουτιά άνω του 28% πέρυσι.

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχτηκε βαρύ πλήγμα το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία επέφερε ιστορικό σοκ στη ζήτηση, πτώση των τιμών και δεκάδες χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP γνωστοποίησε την πρώτη της χρονιά με απώλειες καθαρών κερδών σε μια δεκαετία, ενώ η αμερικανική Exxon Mobil ανακοίνωσε το τέταρτο σερί τρίμηνο απωλειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bernard Looney, περιέγραψε το 2020 ως το πιο δύσκολο της καριέρας του, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, Darren Woods, είπε ότι οι τελευταίοι 12 μήνες «αποτέλεσαν τις πιο δύσκολες συνθήκες της αγοράς που έχει βιώσει ποτέ η Exxon Mobil».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης