Η γαλλική Total πρόκειται να πουλήσει το ένα τρίτο της συμμετοχής της στο πεδίο φυσικού αερίου Laggan Tormore μαζί με άλλα assets πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας, που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 1,5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία, ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Η αποεπένδυση θα περιλαμβάνει μερίδια σε αρκετά μικρότερα πεδία που απέκτησε η Total, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2017, ύψους 4,95 δισ. δολαρίων, για την αγορά της μονάδας πετρελαίου και αερίου της AP Moller-Maersk, ανέφεραν οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα πεδία περιλαμβάνουν το Golden Eagel, στο οποίο η Total έχει συμμετοχή 32%, καθώς και το Dumbarton (με 30%), το Bruce (με 43%), και το Keith (με 25%).

Την πώληση του 20% της Laggan Tormore, θα αναλάβει η Bank of America Merrill Lynch, με την Total να μένει με το 40% μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρείας αλλαγής φρουράς στη Βόρεια Θάλασσα, όπου οι βετεράνοι παίκτες προσπαθούν να πουλήσουν τα παλαιότερα πεδία με μειωμένη παραγωγή, ενώ οι νέες εταιρείες εκτιμούν ότι μπορούν να αρπάξουν περισσότερη αξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης