To Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών πρόκειται να αποφασίσει ποια ελεγκτική εταιρεία θα αναλάβει τον έλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση 2017.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Folli Follie, «η εταιρεία συναίνεσε και ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στον διορισμό ελεγκτών για την πραγματοποίηση του ανωτέρω ελέγχου, ενώ, κατά την εν λόγω δικάσιμο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ρητά προς το Δικαστήριο, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, ότι δεν επιθυμεί τον διορισμό της Ernst & Young ως ελεγκτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτήθηκε προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το διορισμό ελεγκτών, αίτημα το οποίο συζητήθηκε στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Επιτροπή πρότεινε τρεις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες (PwC, KPMG, Grant Thornton) για τον έλεγχο της Folli-Follie.

Την τελική απόφαση για το ποια εκ των τριών θα αναλάβει τον έλεγχο θα λάβει το αρμόδιο δικαστήριο στο προσεχές διάστημα.

Αναφορικά με την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Folli Follie, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10/10/2018, μετά από σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί και επισήμως προς τον Πρόεδρο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της διαχειριστικής χρήσεως 1/1/2017 – 31/12/2017, κρίνεται σκόπιμο να αποφασισθεί η αναβολή της συζήτησης, καθώς και της λήψης αποφάσεων από τους μετόχους επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην ήδη δημοσιοποιηθείσα από 10/08/2018 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης