Κατά 4,6% υποχωρεί η μετοχή της Tiffany στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πώλησης κοσμημάτων ανακοίνωσε κέρδη για το α΄ τρίμηνο χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις και πωλήσεις που ήταν ελαφρώς χαμηλότερες, και συγκρίσιμες πωλήσεις που υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου μέχρι τις 30 Απριλίου υποχώρησαν στα 125,2 εκατ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή από τα 142,3 εκατ. δολάρια ή 1,14 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,01 δολάρια. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 1 δισ. δολάρια από τα 1,03 δισ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,01 δισ. δολάρια.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μειώθηκαν 5%, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 3%, ενώ στην Ευρώπη υποχώρησαν 7% έναντι προσδοκιών για 0,9%.

Για τη χρήση 2019, η Tiffany αναμένει οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet κάνουν λόγο για 4,97 δισ. δολάρια και αύξηση 4,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αύξησε το μέρισμα τριμήνου στα 58 σεντς ανά μετοχή από τα 55 σεντς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης