Tην αποχώρησή του από την Thyssenkrupp αποφάσισε ο Χάινριχ Χίσινγκερ, ο οποίος κρατούσε τα ηνία της γερμανικής βιομηχανίας από το 2011. Η παραίτηση του Χίσινγκερ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συμφωνία για συγχώνευση των δραστηριοτήτων χάλυβα της εταιρείας με την ινδική Tata Steel και αποτελεί προϊόν ασφυκτικών πιέσεων από τους επενδυτές.

Ο 58χρονος Χίσινγκερ προώθησε μία αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια με την οποία απλοποίησε τη δομή της εταιρείας, που μετράει περισσότερα από 200 χρόνια ζωής και οι δραστηριότητές της εκτείνονται από την χαλυβουργία έως την κατασκευή υποβρυχίων σκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι ακτιστές επενδυτές Cevian και Elliott πίεζαν για πολύ πιο δραστικές λύσεις και ασκούσαν συχνά κριτική στις κινήσεις και τις επιδόσεις του διευθύνοντος συμβούλου. Θύμιζαν δε ότι η μετοχή της Thyssenkrupp έχει υποχωρήσει 28% από τότε, που ανέλαβε τη θέση.

«Έλαβα την απόφαση αυτή ύστερα από πολλή σκέψη, προκειμένου να διευκολύνω τη διεξαγωγή μίας καθοριστικής σημασίας συζήτησης στο εποπτικό συμβούλιο για το μέλλον της Thyssenkrupp» ανέφερε ο Χίσινγκερ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η συνεννόηση και κοινή πλεύση του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου για τη στρατηγική κατεύθυνση μίας εταιρείας αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία της. Ήταν μία σαφής αιχμής για τις διαφωνίες στους κόλπους της γερμανικής βιομηχανίας.

Το εποπτικό συμβούλιο της Thyssenkrupp συνεδριάζει σήμερα για να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Το fund Cevian, που ελέγχει μία έδρα στο εποπτικό συμβούλιο, έχει επισημάνει ότι απαιτείται δραστική αναδιάρθρωση, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει την μετεξέλιξη της Thyssenkrupp σε εταιρεία συμμετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης