Η Bank of America περικόπτει το όνομα Merrill Lynch από το όνομά της όσον αφορά τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και trading, διατηρώντας μόνο τον τίτλο “Merrill” για τον κλάδο διαχείρισης περιουσίας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η BofA εξαγόρασε την Merrill Lynch πριν από μία δεκαετία, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ. Η ML έφερε μεταξύ των brokers το προσωνύμιο “Mother Merrill”. Το όνομά της έμεινε στην επικαιρότητα και σε χρήση μέχρι σήμερα, παρά την συγχώνευση με την BofA, ενώ άλλα ιστορικά ονόματα τα οποία “εξαφάνισε” η κρίση του 2007-2009, όπως η Smith Barney και η Bear Stearns, έχουν ήδη από χρόνια αποσυρθεί από κάθε χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και trading της Bank Of America θα φέρουν πλέον το όνομα “BofA Securities”, ενώ τα τμήματα που συναλλάσσονται με εταιρικούς πελάτες θα λειτουργούν υπό τη σκέπη του ονόματος “Bank of America”.

Το brand U.S. Trust, που αφορά την ιδιωτική τράπεζα του ομίλου για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, θα καταργηθεί επίσης, με τη νέα ονομασία να είναι Bank of America Private Bank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης