H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη πτητική επίδειξη της χώρας μας, την Athens Flying Week, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Στο εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΑΒ, οι θεατές θα μπορούν να δουν από κοντά κρίσιμα μέρη των αεροσκαφών F-16, που κατασκευάζονται χειροποίητα, κομμάτι κομμάτι. Τα F-16, που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στον αέρα της Athens Flying Week, ουσιαστικά ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο από το εργοστάσιο της ΕΑΒ στο Σχηματάρι, καθώς η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είναι υποκατασκευαστής της Lockheed Martin για την παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Athens Flying Week θα παρουσιαστούν δύο εργοσύνολα από το πρόγραμμα:

1.  F-16 Fuel Closure Side  Panel (Πλάγια θυρίδα δεξαμενής καυσίμου)

2.  F-16 Forward Section of Aft Fuselage (Εμπρόσθιο τμήμα ουραίας ατράκτου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕAB κατασκευάζει πάνω από το 30% των F-16 για την παγκόσμια παραγωγή. Τα τελευταία 30 χρόνια μάλιστα πετούν σε όλο τον κόσμο 500 μαχητικά αεροσκάφη F-16 ως αποτέλεσμα της συμπαραγωγής ΕΑΒ-Lockheed Martin.

Την ίδια ώρα, στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε Viper. Οι εργασίες στο πρωτότυπο αεροσκάφος ολοκληρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί άλλα πέντε F-16, στα οποία εκτελούνται οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Η αναβάθμιση αυτή θα προσδώσει χαρακτηριστικά αεροσκάφους πέμπτης γενιάς στα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Με επιθετική στρατηγική και με όπλα την άριστη κατάρτιση των εργαζομένων και την υψηλή τεχνολογία, η ΕΑΒ γυρίζει σελίδα και ανταγωνίζεται πλέον ευθέως τις μεγαλύτερες αεροπορικές βιομηχανίες του κόσμου. Οι επισκέπτες της Athens Flying Week θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις ανεξάντλητες δυνατότητες της εγχώριας Αεροπορικής Βιομηχανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης