Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier II της Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό επιτόκιο τοποθετήθηκε στο 5% με 5,25% και πολύ χαμηλότερα από το επιτόκιο στις αντίστοιχες εκδόσεις της Εθνικής και της Πειραιώς το καλοκαίρι του 2019.

Στη συνέχεια υποχώρησε αισθητά στο 4,5% με 4,75%, ενώ έκλεισε στο 4,25% και περίπου στο… μισό των επιπέδων των επιτοκίων που είχαν τα Tier II των Πειραιώς και ΕΤΕ. Η ζήτηση διαμορφώθηκε κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας σημαντικά τα 500 εκατ. ευρώ που αντλεί η συστημική τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της συστημικής τράπεζας, το ποσό που θα αντληθεί από την έκδοση θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς και χρηματοδοτικούς στόχους του Ομίλου.

Η Alpha Bank έδωσε τη Δευτέρα εντολή στους αναδόχους -Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest- να ξεκινήσουν το roadshow με επενδυτές σε Λονδίνο και Παρίσι το προηγούμενο διήμερο.

Η έκδοση του Tier ΙΙ ομολόγου είναι τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας, με ημερομηνία λήξης στις 13 Φεβρουαρίου του 2030. Ο τίτλος θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s και S&P με rating Caa2 και CCC αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της Alpha Βank είναι η άντληση 400-500 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 800 εκατ. ευρώ, που είναι ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση για το 2020.

Υπενθυμίζεται πως στις αντίστοιχες εκδόσεις των Πειραιώς και ΕΤΕ το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 9,75% και 8,25%.

Χάρη στο θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα με το 15ετές ομόλογο, σε συνδυασμό με τα θετικά μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα που δόθηκαν στις πρόσφατες συναντήσεις της τράπεζας με επενδυτές κατά την παρουσίαση του σχεδίου Galaxy, η Alpha Bank σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν εφικτό να «πετύχει» ένα επιτόκιο στο 4% με 5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης