Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) ανακοίνωσε την αναβάθμιση των προοπτικών πιστοληπτικής ικανότητας της Achmea, μητρικής της Interamerican, σε σταθερές. Η συνολική πιστοληπτική κατάταξη για τις ασφαλιστικές εταιρείες της Achmea παραμένει “A”.

Όπως αναφέρει στην Έκθεσή της η S&P, το σταθερό και βελτιωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα που παρουσίασε η Achmea για το 2018 -προ φόρων 391 εκατομμύρια ευρώ- υπερέβη τις προσδοκίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος προσθέτει πως αναμένει από την Achmea να διατηρήσει τον δείκτη χρέους-μόχλευσης και σταθερή την κεφαλαιακή θέση της σε αυτό το επίπεδο ισχύος και κατά την ερχόμενη περίοδο.

Σε αυτή τη βάση, η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει τις προοπτικές σε σταθερές με βαθμό πιστοληπτικής κατάταξης “A” για τις ασφαλιστικές εταιρείες του οργανισμού,  βαθμό “Α-” για τις “ιδιαίτερα στρατηγικές θυγατρικές” Achmea Reinsurance Company N.V. και  Achmea Bank N.V. και βαθμό “ΒΒΒ+” για την Achmea B.V.

Εν τω μεταξύ, η Achmea δημοσίευσε την Έκθεσή της για το 2018, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα στους πελάτες, εργαζομένους, συνεργάτες, επενδυτές και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη για τα χρηματοοικονομικά και τα κοινωνικά αποτελέσματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει ο Willem van Duin, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, το 2018 ήταν για την Achmea μια δυνατή χρονιά όσον αφορά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, με σημαντική ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης του οργανισμού και υψηλή φερεγγυότητα, που ανήλθε σε 203% πριν από την καταβολή μερίσματος.

«Οι πελάτες μας μπορούν να υπολογίζουν ότι θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό τους. Στοχεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας, ώστε να συνεχίσουμε να τους προστατεύουμε έναντι απρόσμενων νέων κινδύνων, επενδύοντας στην καινοτομία, βελτιώνοντας την εξυπηρέτησή τους και ενισχύοντας τις κοινωνικές επιδόσεις μας».

Ειδικότερα ως προς το μη χρηματοοικονομικό σκέλος, ο κ. van Duin υπογραμμίζει την αναφορά στην ετήσια Έκθεση της Achmea για τη σύνδεση της στρατηγικής της με τους διεθνείς Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals – SDGs) των Ηνωμένων Εθνών, με εστίαση στην καλή υγεία και ευεξία (SDG 3), στις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες (SDG 11) και στη δράση για το κλίμα (SDG 13).

Επισημαίνεται, όσον αφορά στη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη συνεισφορά στην κοινωνία, ότι η Interamerican, θυγατρική της Achmea, έχει ενσωματώσει προοδευτικά στη στρατηγική της κατά την τελευταία δεκαετία τα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης αναλαμβάνοντας διεθνώς δεσμεύσεις.

Παράλληλα, η υιοθέτηση των SDGs του Ο.Η.Ε. έχει αποτυπωθεί, ήδη, στις εταιρικές πρωτοβουλίες -άπτονται των 15 από τους 17 Στόχους- που περιγράφονται στη σχετική Έκθεση της Interamerican για τη διετία αναφοράς 2016-2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης