Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας Sony παρουσίασε σήμερα υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση των κερδών της τάξης του 20% για το γ΄ τρίμηνο και αναβάθμισε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους χάρη στις πωλήσεις της νέας της κονσόλας PlayStation 5, που ανήλθαν σε 4,5 εκατομμύρια κονσόλες μέσα στο τρίμηνο που τελείωσε.

Τα λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 359,2 δισ. γεν (3,42 δισ. δολάρια) από 300 δισ. γεν την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη μόνο 179 δισ. γεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sony αναβάθμισε τις προβλέψεις της σχετικά με τα λειτουργικά κέρδη για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο 2021 στα 940 δισ. γεν από τα 700 δισ. γεν που είχε ανακοινώσει προηγουμένως. Η πρόβλεψη αυτή ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 812,9 δισ. γεν.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις στο τμήμα τυχερών παιχνιδιών αυτές αυξήθηκαν 40% στα 883,2 δισεκατομμύρια γιεν, βοηθούμενες από την κυκλοφορία της κονσόλας PS5 αλλά και πωλήσεων λογισμικού παιχνιδιών τον Νοέμβριο.

Η Sony κυκλοφόρησε το PS5 -τον διάδοχο της κονσόλας PlayStation 4- στις 12 Νοεμβρίου, ελπίζοντας να πείσει τους gamers να αγοράσουν την κονσόλα της επόμενης γενιάς, μιας κονσόλας με βελτιωμένα γραφικά, απόδοση και αποκλειστικούς τίτλους που δεν θα μπορούσαν να βρουν στους ανταγωνιστές της Sony.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αναμένει πωλήσεις 17,8 εκατομμύριων μονάδων μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με την Omdia, και 63,9 εκατομμύριων έως το 2024. Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της κονσόλας επόμενης γενιάς της Microsoft αναμένεται να φθάσουν τα 12,1 εκατομμύρια μονάδες φέτος και 41,8 εκατομμύρια έως το 2024.

«Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή για το 2021» δήλωσε ο Steven Bailey, κύριος αναλυτής για τα παιχνίδια της Omdia, στο CNBC.

Η Sony κερδίζει στη μάχη των παιχνιδιών. Η Microsoft καθυστέρει, ωστόσο επενδύει στο περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να καλύψει την απόσταση από τη Sony. Η εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα να εξαγοράσει την Bethesda Softworks, την εταιρεία που έχει δημιουργήσει δημοφιλή franchise παιχνίδια όπως το Fallout και το The Elder Scrolls.

Η Microsoft ανέστειλε το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού Halo Infinite μετά από παράπονα σχετικά με την ποιότητα των γραφικών του παιχνιδιού. Το Halo Infinite επρόκειτο να κυκλοφορήσει μαζί με τις κονσόλες Xbox Series X και S της Microsoft στις 10 Νοεμβρίου, αλλά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, αυτό θα γίνει αργότερα φέτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης