Η Skoda Auto ανακοίνωσε διακοπή της παραγωγής της για δύο εβδομάδες, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως, και άλλων εξαρτημάτων.

Η Skoda θέλει να ολοκληρώσει 10.000 ημιτελή αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της διακοπής της παραγωγής, στη διάρκεια της οποίας θα αφήσει μόνο μια γραμμή παραγωγής να λειτουργεί, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Skoda Auto αντιμετωπίζει δυσκολίες με την έλλειψη κρίσιμων εξαρτημάτων, γεγονός που την υποχρέωσαν να περιορίσει σημαντικά την παραγωγή τις τελευταίες εβδομάδες”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Tomas Kotera.

Η Skoda, θυγατρική της Volkswagen, τόνισε στις 7 Οκτωβρίου ότι θα μειώσει σημαντικά ή ακόμη και θα σταματήσει την παραγωγή από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών που πλήττει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο κλάδος αυτοκινήτου να σημειωθεί ότι είναι η ραχοκοκκαλιά της τσεχικής οικονομίας, απασχολεί 180.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της βιομηχανικής παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης