Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι θέλει να συνάψει συλλογικές συμφωνίες μέχρι τις 22 Ιουνίου για να διαπραγματευτεί την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εξαιτίας της πανδημίας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε πως κάθε τμήμα των δραστηριοτήτων της θα πληγεί από τις πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς και σχεδόν όλες οι εταιρείες του ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο οι πτητικές δραστηριότητες της Lufthansa θα επηρεαστούν από την κρίση με σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας, 600 εκ των οποίων θα είναι πιλότοι, 2.600 θα είναι αεροσυνοδοί και 1.500 προσωπικό εδάφους» εκτίμησε ο όμιλος.

Η θυγατρική στον τομέα της συντήρησης, Lufthansa Technik, μπορεί να δει το εργατικό της δυναμικό να μειώνεται κατά 4.500 θέσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων 2.500 στη Γερμανία, ενώ οι δραστηριότητες catering της LSG Group θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από την αναδιοργάνωση και έτσι να επηρεαστούν 8.300 θέσεις εργασίας.

Η Lufthansa διευκρίνισε ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο σημαντική εάν η ίδια δεν εφαρμόσει πιο ανταγωνιστικά μέτρα μείωσης του κόστους προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γι΄ αυτό θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνίες με τους συλλογικούς μας διαπραγματευτικούς εταίρους άμεσα» ανέφερε το μέλος του δ.σ. για το ανθρώπινο δυναμικό και τις νομικές υποθέσεις, Michael Niggermann.

Μακροπρόθεσμα, σημείωσε ο ίδιος, η Lufthansa προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης