Το πράσινο φως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως το ποσό των 800 εκατ. ευρώ. Η σημερινή γενική συνέλευση της Alpha Bank είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα, ύστερα από την αρνητική θέση για την ΑΜΚ που πήρε δημοσίως ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας, J. Paulson, με ποσοστό 7,32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο στην Alpha Bank επικρατούσε αισιοδοξία τόσο για τη θετική έκβαση της σημερινής γενικής συνέλευσης όσο και την επιτυχία της ΑΜΚ από τα μηνύματα, που έχει λάβει η διοίκηση κατά τις περίπου 100 διαδικτυακές παρουσιάσεις σε Έλληνες και ξένους επενδυτές και αναλυτές τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από πηγές του Reuters, σύμφωνα με χθεσινό του δημοσίευμα.

Επίσης η Alpha Bank έχει λάβει τη στήριξη από το ΤΧΣ (11,01%), ενώ η Schroders εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο με 5,41% στις 31 Μαΐου προκειμένου να θεωρείται υφιστάμενος μέτοχος και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Alpha Bank, όπως έχει δηλώσει, λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη στήριξη από την αγορά όπως έχει αποτυπωθεί στη χρηματιστηριακή αξία από την ανακοίνωση της ΑΜΚ μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, με χθεσινή ανάλυση της Eurobank Equities για την Alpha Bank, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο το 1,58 ευρώ (χωρίς να ενσωματώνει την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ) και σύσταση buy, τοποθετώντας τα περιθώρια ανόδου σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής στο 32%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης