Επιτυχημένη ήταν η έκδοση του καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας και μάλιστα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο των προσφορών έκλεισε νωρίτερα με προσφορές άνω των 2 δισ. ευρώ, οι οποίες προέρχονται αποκλειστικά από επενδυτές του real money από την Ευρώπη (Αμοιβαία Κεφάλαια, εταιρίες Asset Management, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί όπως η EBRD και ορισμένα hedge funds).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπερκάλυψη της έκδοσης θα ανεβάσει το ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων για την Εθνική Τράπεζα στα 750 εκατ. ευρώ. Η απόδοση της έκδοσης διαμορφώνεται στο 2,90% και το κουπόνι του ομολόγου στο 2,75%.

Η ρευστότητα από την έκδοση του καλυμμένου ομολόγου μαζί με τη ρευστότητα που θα λάβει η Τράπεζα από τις πρόσφατες πωλήσεις των θυγατρικών σε Ρουμανία και Σερβία, θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του ELA.

Η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα απεξαρτηθεί πλήρως από τον ακριβό δανεισμό του Μηχανισμού Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας, στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάδοχοι της έκδοσης της ΕΤΕ ήταν οι τράπεζες Goldman Sachs, Merrill Lynch, UBS, HSBC, Deutsche Bank, NatWest και συνανάδοχος η Commerzbank.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης