Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, μετρώντας απώλειες και ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.  

Με επιστολή που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών και στα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για τις Ελληνικές Αεροπορικές Εταιρείες, οι οποίες χωρίς την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας θα καταρρεύσουν πλήρως και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, και Orange2Fly.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ανωτέρω εταιρείες κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των χωρίς προηγούμενο επιπτώσεων της πανδημίας.

Η ρευστότητα  των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχει ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα για ενοικίαση αεροσκαφών, ασφάλιστρα, συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών.

Ενδεικτικά κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000-15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή τη στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης