Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Axon του Θ. Λιακουνάκου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 14:05
Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Axon του Θ. Λιακουνάκου

Δεκτό έγινε το αίτημα της τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της εταιρείας Axon του Θ. Λιακουνάκου σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η απόφαση του Πρωτοδικείου έρχεται έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο από την εκδίκαση της αίτησης για την ανάληψη της διαχείρισης της Axon Holdings και παράλληλα σηματοδοτεί εξελίξεις και για τη Euromedica, καθώς η Axon κατέχει το 47% της εταιρείας, αλλά και για τη Farallon.

Υπενθυμίζεται πως η Farallon Capital έχει εξαγοράσει δάνεια της Euromedica, ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, και κατέχει το 17,5%.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της Axon και στη συνέχεια η ρευστοποίησή τους. Η εκποίηση του 47,62% που κατέχει η Axon στη Euromedica οδηγεί σε αλλαγή ελέγχου της δεύτερης.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία εξαμήνου του 2017, η Euromedica βαρύνεται από δάνεια 417 εκατ. ευρώ και εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ. Από τότε η εισηγμένη δεν έχει δημοσιοποιήσει οικονομικές καταστάσεις.

Οι συνολικές οφειλές της Αxοn Holdings από την άλλη ξεπερνούν τα 68 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει ήδη προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 14:05