Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εισήλθε την Τρίτη η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου Βρετανού σεφ Jamie Oliver, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα 25 σημεία όπου διατηρεί καταστήματα ανά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Όλιβερ, 43 ετών, ο οποίος έγινε γνωστός και πέραν του βρετανικού κοινού μέσω των δημοφιλέστατων show μαγειρικής του στην τηλεόραση, ίδρυσε την αλυσίδα Jamie’s Italian το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αλυσίδα ανήκουν επίσης τα εστιατόρια Barbecoa, το οποίο είναι steakhouse και Jamie Oliver’s Diner.

«Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος από αυτή την κατάληξη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή την επιχείρηση εδώ και πάνω από δύο χρόνια», αναφέρει ο ίδιος ο Όλιβερ, σε γραπτή δήλωσή του.

«Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό για κάθε άνθρωπο ο οποίος επηρεάζεται από αυτή την εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας τίθενται εν αμφιβόλω από το καθεστώς ειδικής διαχείρισης, το οποίο είναι μορφή προστασίας από τους πιστωτές.

Την ειδική διαχείριση, με εντολή του Ομίλου Jamie Oliver, αναλαμβάνουν οι Will Wright και Mark Orton της KPMG.

Ο Όλιβερ είχε ανακαλυφθεί από το BBC ενώ εργαζόταν ως σεφ στο River Cafe του Λονδίνου και αργότερα έγινε διάσημος μέσω της εκπομπής Naked Chef, το οποίο μεταδιδόταν σε δεκάδες χώρες του πλανήτη.

Ο 43χρονος έκανε χρήση της αναγνωρισιμότητάς του προκειμένου να πιέσει για μέτρα κατά της παιδικής παχυσαρκίας και για στροφή προς την υγιεινή διατροφή.

Η βρετανική αγορά του χώρου της πολυτελούς εστίασης βιώνει τελευταία φαινόμενα βίαιης αναδιάρθρωσης, με την Boparan Restaurant Group (BRG) να ανακοινώνει ότι θα κλείσει το ένα τρίτο των καταστημάτων Giraffe και Ed’s Easy Diner, ενώ και οι αλυσίδες Carluccio’s, Prezzo, Strada και Gourmet Burger Kitchen έκλεισαν καταστήματα εντός του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης