Σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια προχωρούν οι εργαζόμενοι της Heineken NV, καθώς το τελεσίγραφο για επίτευξη καλύτερης εργασιακής συμφωνίας έληξε την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι από τα ζυθοποιεία στο Den Bosch και στο Zoeterwoude, και αυτοί από τον προμηθευτή αναψυκτικών της Heinken, Vrumona στο Bunnik, αναμένεται να ξεκινήσουν την απεργία την Παρασκευή, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων FNV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αιτήματά τους αφορούν στην αύξηση των μισθών πέρα από την αύξηση κατά 1,5% αυτό το έτος και 2% στο επόμενο έτος.

Ο εκπρόσωπος του FNV δήλωσε σε ανακοίνωση την Τρίτη ότι η αύξηση των μισθών ήταν «πολύ μικρή» και παραμένει κάτω από το επίπεδο του πληθωρισμού.

Πρόσθεσε πως ήταν «ντροπή» για τη Heineken που δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του FNV για αλλαγές στις συμφωνίες συλλογικής εργασίας, που επηρεάζουν 1.250 εργαζομένους στις μονάδες προμήθειας της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Heineken, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η ζυθοποιία πληρώνει 14% περισσότερα από κάθε άλλη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών στην Ολλανδία.

Τόνισε, ακόμη, πως η τελική της προσφορά, η οποία περιλαμβάνει συλλογική αύξηση μισθού 3,5% σε δύο χρόνια, θα μπορούσε να αυξηθεί στο περίπου 6,5%.

«Πρόκειται για δύσκολους καιρούς και η Heineken πλήττεται εξαιρετικά σκληρά από την πανδημία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Προσθέτει, δε, πως η ολλανδική βιομηχανία catering είναι σε βαθιά κρίση και η ζυθοποιία βρίσκεται ταυτόχρονα αντιμέτωπη με «ιστορικά υψηλές αυξήσεις κόστους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης