Κατά 44,6% μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2020 τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη πτώση στη ζήτηση του πετρελαίου που σημειώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 44,21 δισ. ριάλ (11,79 δισ. δολάρια), από 79,84 δισ. ριάλ, το γ΄ τρίμηνο του 2019. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, και η επίδοση της Aramco είναι καλύτερά από το δεύτερο τρίμηνο καθώς είχε σημειώσει ιστορική πτώση εσόδων, με τα καθαρά κέρδη να έχουν πέσει στα 24,74 δισ. ριάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία διατήρησε το μέρισμα του τρίτου τριμήνου στα 18,75 δισ. δολάρια, το οποίο και θα καταβληθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Το μέρισμα του δεύτερου τριμήνου θα καταβληθεί το επόμενο τρίμηνο και υπενθυμίζεται πως το μέρισμα του πρώτου τριμήνου είχε καταβληθεί το δεύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Aramco εισήγαγε το 1,5% των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, Saoudi Tadawul, με τους αναλυτές να αναφέρουν πως αυτή η εξέλιξη αναμόρφωσε πολλές από τις προτεραιότητες της εταιρείας συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσής της προς τους μετόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Aramco στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής της έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή δέσμευση προς τους μετόχους της όσον αφορά τα μερίσματα» δήλωσε ο αναλυτής Neil Beveridge στο CNBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης