Τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις με στόχο να ενισχύσει και αυξήσει την παρουσία της σε ανεπτυγμένες αγορές τυχερών παιχνιδιών επανέλαβε η διοίκηση του Ομίλου Intralot, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Αντώνης Κεραστάρης, σημείωσε ότι το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη της εταιρείας και τόνισε πως το 2018 θα είναι χρονιά κατά την οποία θα επιταχυνθεί ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός του ομίλου, ενώ θα αναζητηθούν νέα συμβόλαια και ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κόκκαλης, κληθείς να σχολιάσει την απελευθέρωση της αγοράς του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Πολιτεία του Νιού Τζέρσει, σημείωσε πως οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Intralot στην αμερικανική αγορά είναι πραγματικά τεράστιες.

Όπως μάλιστα ανέφερε, η εταιρεία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού καθώς οι λοταρίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν άδειες αθλητικού στοιχηματισμού.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ανάληψη του συμβολαίου για τη λοταρία του Ιλινόις, ενώ αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αμέσως μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα θα υπάρχουν εξελίξεις για την εκεί παρουσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και εγώ θα ήθελα μέρισμα»

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση μετόχου για το γεγονός ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να μην προχωρά σε διανομή μερίσματος.

«Και εγώ θα ήθελα μέρισμα, αλλά επιλέξαμε η εταιρεία να προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις για να διατηρηθεί στην κορυφή της αγοράς που δραστηριοποιείται», σημείωσε.

«Ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός είναι πολύ σημαντικός. Όταν εμφανιστήκαμε στην αγορά υπήρχαν ήδη μεγάλοι παίκτες. Αναγκαστήκαμε να δαπανήσουμε πολύ μεγάλα ποσά για να τους εκτοπίσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ως όμιλος», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Κεραστάρης επανέλαβε πως η μητρική εταιρεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και σημαντικής επέκτασης.

«Όσο είμαστε σε αυτή την φάση, η άσκηση για διανομή μερίσματος είναι δύσκολη. Είναι επιλογή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Κεραστάρη σχετικά με την πρόσφατη αστήρικτη φημολογία που προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά και στις μετοχές της Intralot. «Οι διοικήσεις πρέπει προστατεύουν την εταιρεία σε εξόφθαλμες κινήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ώστε να αποκτηθεί μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία κινήσεων, όπως σημειώθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό οι μέτοχοι ενέκριναν το νέο πρόγραμμα να έχει ισχύ έως τις 15 Μαΐου 2020 και εύρος τιμών από 0,30 ευρώ (κατώτατη) έως 12 ευρώ (ανώτερη) τιμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης