Ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών ανακοίνωσε η REVOIL ΑΕΕΠ για το τελευταίο τρίμηνο, με τον κύκλο εργασιών, τα EBITDA και τα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν άνοδο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν σημαντική άνοδο κατά 65,5% το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα €0,91 εκατ. έναντι €0,55 εκατ. το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης, την προώθηση μείγματος προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια και δευτερευόντως την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα € 187,03 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 από € 178,39 εκατ. το τρίμηνο του 2018 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,8%.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 210,1 εκατ. λίτρα, έναντι 197,9 εκατ. λίτρα το 2018, εμφανίζοντας αύξηση 6,2% περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν απώλειες 4%, οι βενζίνες 11% και το πετρέλαιο θέρμανσης σημαντική άνοδο 24% περίπου.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα € 6,35 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού € 5,76 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 2,47 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 έναντι €2,03 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 21,7%.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών χαρακτηρίστηκε από την σημαντική άνοδο των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης κυρίως λόγω του ψυχρού χειμώνα αλλά και τη διατήρηση της πτώσης των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης.

Η REVOIL ακολουθώντας το επιχειρηματικό της πλάνο για το 2019, ενέταξε το πρώτο τρίμηνο 11 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, ενίσχυσε με σειρά προωθητικών ενεργειών τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution, ενώ ξεκίνησε το λανσάρισμα της νέας κάρτας στόλου για τους επαγγελματίες Revoil fuel Card.

Παράλληλα, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου στόχου της για σταδιακή μείωση του Τραπεζικού της Δανεισμού, η Εταιρία το πρώτο τρίμηνο του 2019 μείωσε τα Τραπεζικά της Δάνεια κατά € 0,9 εκατ.

Η πορεία της REVOIL το δεύτερο τρίμηνο του έτους εξελίσσεται αισιόδοξα με τα στελέχη της να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για να εκμεταλλευτούν περιθώρια ανόδου των πωλήσεων και μεριδίων αγοράς σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της Εταιρίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης