Παράταση άλλους τρεις μήνες πήρε το deal μεταξύ LVMH και Tiffany, ύψους 16,2 δισ. δολαρίων, αφότου η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου όπως ήταν προγραμματισμένο, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η ιδιοκτήτρια της Louis Vuitton, LVMH, συμφώνησε τον προηγούμενο χρόνο να αγοράσει την Tiffany, στη μεγαλύτερη εξαγορά της, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη λάμψη της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων με την επένδυση σε καταστήματα και νέες συλλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τη συμφωνία, οι δύο εταιρείες είχαν θέσει την 24η Αυγούστου ως την πρώτη προθεσμία ολοκλήρωσής της, αλλά με την πρόβλεψη ότι η μία από τις δύο πλευρές θα είχε το δικαίωμα να παρατείνει την προθεσμία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Tiffany άσκησε το δικαίωμα επέκτασης της προθεσμίας στις 24 Νοεμβρίου.

Η συμφωνία μεταξύ της LVMH και της Tiffany δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση των αρχών που απαιτούνται, ιδίως από την ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ημέρα που συμφωνήθηκε η εξαγορά, η LVMH συζήτησε για το εάν θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, εν μέρει εξαιτίας της επίπτωσης της πανδημίας στις δραστηριότητες της Tiffany, ανέφεραν πηγές του Reuters τον Ιούνιο.

Ωστόσο στο τέλος η LVMH αποφάσισε να μην επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης