Νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης και συρρίκνωσης δραστηριοτήτων θα ανακοινώσει περί τα τέλη Ιουνίου η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters από τα ανώτερα στελεχικά κλιμάκια της εταιρείας, με τη διοίκηση να είναι έτοιμο για νέο γύρο μείωσης στην παραγωγή αεροσκαφών, υπό τον φόβο ενός δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Ο CEO της εταιρείας Guillaume Faury κάλεσε τα διευθυντικά στελέχη της Airbus «να δουν την πραγματικότητα κατάματα», μιλώντας τους την Πέμπτη σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης, η οποία έχει καθηλώσει στο έδαφος περισσότερο από 14.000 μεγάλα αεροσκάφη ή τα δύο τρίτα του παγκόσμιου στόλου, οδηγώντας αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών σε μάχη επιβίωσης και διατήρησης της ρευστότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Faury προειδοποίησε για ακόμη μία φορά ότι η Airbus μπορεί να μην καταφέρει να επιβιώσει εάν δεν αλλάξει, κάνοντας λόγο για ανάγκη “ριζοσπαστικών”, “προληπτικών” και άμεσων βημάτων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbus, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και είναι “πολύ νωρίς” για να τεθούν επί τάπητος αριθμοί σχετικοί με την νέα αναδιάρθρωση.

Κατά το briefing του στα στελέχη της εταιρείας, πάντως, ο CEO της Airbus σημείωσε ότι ο αριθμός των 10.000 θέσεων εργασίας που φέρεται να σχεδιάζεται να περικοπεί, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, «δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι η δομή της εταιρείας να καταστεί πιο απλή και κερδοφόρα, σημείωσε ο Faury.

Ήδη, πάντως, στο πρώτο κύμα μέτρων της εταιρείας, περιορίστηκε κατά ένα τρίτο η παραγωγή αεροσκαφών στενής ατράκτου και έως και κατά 42% εκείνη αεροσκαφών φαρδιάς ατράκτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης