Διαπραγματεύσεις με τα σωματεία των εργαζόμενων ξεκίνησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault για να παρατείνει τη μερική αδρανοποίηση τριών εκ των τεσσάρων εργοστασίων στην Ισπανία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ως ένα προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που διαρκέσει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την έλλειψη επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση κινητήρων και στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία προέρχονται κυρίως από την Ασία, και ειδικά την Ταϊβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτείνει τώρα περαιτέρω διακοπές λειτουργίας των εργοστασίων στην Παλένθια και στη Βαγιαδολίδ για 31-39 ημέρες, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που η έλλειψη επεκταθεί και στο γ΄ τρίμηνο.

Αυτό θα σημαίνει ότι θα επηρεάσει 9.000 εργαζόμενους, δήλωσε. Η αδρανοποίηση θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές προμήθειες επεξεργαστών.

Το σωματείο UGT αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η Renault σκόπευε να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσια του βασικού ευρωπαϊκού κόμβου παραγωγής για 1-3 ημέρες την εβδομάδα, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης